Hoe verlangen naar de hemel je kan helpen te veranderen.

Een paar dagen na de dodelijke aanslagen in Parijs speelde een man dicht bij het theater Bataclan, β€œimagine” van John Lennon op de piano. Voor vele omstanders was het een statement, een gelegenheid tot reflectie, een moment om moed uit te putten in de schaduw van de angst van de terroristische aanslagen.

In het lied nodigt John Lennon ons uit om samen met hem mee te dromen. Dromen over een betere wereld waarin geen tekort meer is aan vrede, liefde en geluk. Dromen en geloven is erg belangrijk als je in de goede richting wilt worden gezet om te veranderen.

Maar zit er in verbeelden en dromen genoeg kracht voor verandering? Laten we even terug schakelen naar het hier en nu. Misschien dat je echt een toffe baan hebt, een gezellig gezin, en zo nu en dan kan je best een goede tijd met jezelf hebben. Maar als dat dag in, dag uit door blijft gaan kom je na een tijd in de herkenbare sleur van het leven terecht! Tenminste, als je niet iets hebt om naar uit te kijken. Zoiets zoals bijvoorbeeld in de zomer een aantal weken lekker op vakantie.

Een vakantie om naar uit te kijken is hier veel concreter dan een vage droom die wel of niet kan uitkomen. Het geeft namelijk behoorlijk wat positieve energie en kan verandering brengen in hoe je je huidige omstandigheden ervaart. Het verschil is dat je misschien een stuk vriendelijker kan zijn ook al ben je al een tijd lang een hele serie baaldagen aan het afwerken.

Zo een 2 millennia terug in het Romeinse keizerrijk woonden er mensen die geloofden dat er werkelijk een beter leven was na de dood. Β Het was net zo echt als je vakantiebestemming. Deze mensen leefden onder zware verdrukking omdat ze anders geloofden dan de rest van de mensen. Toch waren ze ontzettend hoopvol gestemd omdat ze daar zo van overtuigd waren. Deze overtuiging gaf kracht om angst om te zetten in moed, verdriet en pijn te veranderen in vreugde.

Ook vandaag zijn er mensen die kracht vinden in deze overtuiging, dat er een beter leven is na de dood. En ook deze mensen kunnen vertellen dat dit geloof de kracht geeft om je leven totaal anders te leven. Ben je benieuwd of dit ook echt werkt? Hier zijn een paar tips van hoe je dat kan uitvinden:

  1. Probeer in, tegenstelling tot wat John Lennon zegt, toch je lekker wΓ©l te verbeelden dat er een β€œhemel” bestaat. Ga eens na of je anders in het leven staat.
  2. Praten met mensen die ook geloven in deze overtuiging is een goede zet want het zal zeker je geloof versterken. Vraag vooral naar hun eigen ervaringen, hoe zijn ze gekomen zijn op dit geloof en op welke manier verandert dit iets aan hun leven? Wil je ook zulke mensen ontmoeten? klik dan hier
  3. Praat ook vooral met mensen die dit een volstrekt idioot idee vinden. Vraag wat hun alternatief is voor levensverandering en hoe ze op dit idee zijn gekomen.
  4. Laat je in ieder geval goed informeren. In het Christelijk verhaal staat het eeuwig leven centraal, wil je hier meer over weten klik dan hier

Ik wil gebed

Ik wil een gesprek

Ik wil contact met anderen

Ik doe mee