Erica vindt vrijheid, liefde, licht, waarheid en vrede…

In dit liedje zingt Herman Boon over hoe hij zelf heeft ervaren dat er een God is die Zijn hand uitstrekt naar iedereen die het moeilijk heeft.

Erica heeft het ook moeilijk. Ze zit helemaal vast, gevangen in een kooi met alleen maar duisternis om haar heen. De deur zit op slot en ze kan er niet uit. Ze zit er al heel lang. Buiten de tralies steken mensen met speren door de openingen waar op staat: “Je bent een slappeling” en “Niemand geeft om je” en “Je hebt nooit meer iets te betekenen”. Alle hoop lijkt verloren…

Ondanks elke poging om er zelf uit te komen aan de hand van goede boeken en raad van andere mensen, lukt het Erica gewoon niet uit die gevangenis te komen van leugens en negativiteit. Dan komt er iemand aanlopen met een bos sleutels in zijn handen. Hij plaagt haar ermee. Ze probeert hem te pakken en naar zich toe te trekken maar ze heeft de kracht niet. Hij lacht haar uit. Daarna vernietigt hij de sleutel voor haar neus. Die duivel laat haar echt stikken. Hoe moet dit nu? Erica wil er nu echt uit. Ze wil vrijheid, blijheid, licht, waarheid en vrede.

Ze beseft heel goed dat ze hulp nodig heeft maar kent niemand die haar zou willen helpen. Ze weet niet dat er een God is die al heel lang van haar houdt en zelf naar de aarde is gekomen om mensen te bevrijden van hun gevangenis. Dat was Jezus die de kracht heeft om haar uit haar kooi te tillen en bevrijding te geven van alles in haar leven wat haar vasthoudt. Ze hoeft alleen maar te vragen om hulp en Hij wil haar helpen.

Herken je jezelf in dit verhaal en zit je ook vast in de leugens dat je niets waard bent? Zou je verder met iemand hierover willen praten?

  1. Er zijn mensen die graag naar je willen luisteren. Heb je daar behoefte aan? Wij zijn er voor je!
  2. Of als je wilt weten hoe je meer rust in je hoofd kan krijgen kun je gebed aanvragen.
  3. Ook zijn er andere mensen die voorheen gevangen zaten en nu compleet vrij zijn. Die kun je ontmoeten in een “praatgroep over dingen die ertoe doen.“
  4. Wil je verhalen lezen van mensen uit Alkmaar e.o. die kracht hebben gekregen om hun levens te veranderen, bestel of haal dan het gratis boek op.

Ik wil gebed

Ik wil een gesprek

Ik wil contact met anderen

Ik doe mee