Matthijs (18) overleden na heftige periode: Ik kijk er naar uit om naar de hemel te gaan

“Ik ben ernstig ziek en heb niet lang meer te leven. 18 jaren vol plezier zijn mij gegeven. Ik heb een gezegend leven gehad,” zei Matthijs Annot eerder dit jaar op zijn Facebookpagina. Vorig jaar werd bij hem uitgezaaide kanker vastgesteld.Op 3 april 2019 is Matthijs overleden

Matthijs ging afgelopen zomer hardlopen en toen kreeg hij last van zijn scheenbeen. “Ik dacht aan een ontsteking, maar het ging niet over. Toen lieten we een echo maken. Daaruit bleek dat ik agressieve botkanker heb”, vertelde hij onlangs bij Hour of Power. Hij zat daar samen met zijn moeder Susanne. Matthijs vertelde dat hij uitkijkt naar de hemel.

Matthijs: “Dit is niet best, dacht ik. Ik dacht nog niet dat mijn leven voorbij was.” Er leek nog hoop te zijn, totdat het nieuws bekend werd dat de chemo-therapie niet aansloeg en de tumoren gegroeid waren.”

Susanne: “We hebben het heel intiem beleefd. We hebben veel gepraat over dingen en samen ons er doorheen geknokt. Het huis staat open voor vrienden van Matthijs. Alles doen we samen, ook naar het ziekenhuis of het verwerken van de uitslagen.”

Matthijs: “We leven in het nu, we maken van elke dag een feest. Natuurlijk zie ik op tegen de tijd dat mijn lichaam het op zal geven. Maar de wetenschap dat ik straks naar de hemel mag gaan, geeft heel veel kracht.”

Bekijk deze zeer emotionele uitzending:

In oktober 2018 werd hij gedoopt in evangelische gemeente De Basis. In onderstaande video spreekt Matthijs uitgebreid over zijn geloof en ziekte:

Naar het orginele artikel van CIP.

Ik wil gebed

Ik wil een gesprek

Ik wil contact met anderen

Ik doe mee